Overslaan en naar inhoud gaan

Onderzoek: zo kijken jullie naar PME

Gepubliceerd op:

We vinden het belangrijk dat iedereen met een pensioen bij PME tevreden is over onze dienstverlening. Dat geldt ook voor de werkgevers die bij ons zijn aangesloten. Daarom doen we regelmatig onderzoek, zoals afgelopen voorjaar. Zo weten we wat mensen vinden van onze dienstverlening. En hoe PME wordt gezien. Met de resultaten op zak kunnen we blijven werken aan verbetering. 

De belangrijkste uitkomsten op een rij

Zo’n 1.600 mensen deden mee aan het onlineonderzoek. Daaronder waren ook werkgevers en administratiekantoren. Fijn dat zoveel mensen hiervoor de tijd namen. De belangrijkste uitkomsten vind je hieronder. 

Twee derde van de werkgevers is bereid om de eigen werknemers te informeren over de nieuwe regels. Voorwaarde is wel dat ze daarvoor hulp krijgen van PME. Werkgevers hebben een voorkeur voor digitale communicatiemiddelen die ze in hun eigen kanalen kunnen inzetten, en voor presentaties door consulenten.

Wat doen we met de uitkomsten?

De goede punten houden we natuurlijk vast. Maar we zien ook punten waarop we willen verbeteren. Daar gaan we mee aan de slag. Op dit moment zijn we druk bezig zijn met het ontwikkelen van informatie over de nieuwe regels voor pensioen. Hebben de sociale partners overeenstemming hebben over de uitwerking van de nieuwe pensioenregeling? Dan gaan we met onze communicatie van start. Mensen die een aantal jaar voor hun pensioen staan, informeerden we in de afgelopen periode volop over hun keuzes. Bijvoorbeeld met een webinar over de pensioenkeuzes.