Overslaan en naar inhoud gaan

PME scherpt klimaatplan aan

Duurzaamheid
Gepubliceerd op:

Een goed pensioen vraagt om een goede beleggingsopbrengst. En beleggen gaat beter in een wereld met een leefbaar klimaat. Want extreme hitte, overstromingen en mislukte oogsten bedreigen niet alleen de levens van steeds meer mensen, maar wereldwijd ook de economische groei. Daarom belegt PME steeds duurzamer, met doelstellingen in lijn met het klimaatakkoord van Parijs. We zijn ervan overtuigd dat we zo op de beste manier zorgen voor een goed pensioen.

Doelstellingen 2030 deels bereikt, ambities toegevoegd

Eind 2022 publiceerde PME z’n eerste klimaatplan. Daarin stond een belangrijke doelstelling voor het jaar 2030: de absolute CO2-uitstoot van onze aandelenportefeuille met de helft verminderen. Dat doel hebben we inmiddels ruimschoots gehaald. Maar we gaan niet achteroverleunen. In ons aangescherpte plan staan nu ook klimaatambities voor onze beleggingen in staatsobligaties, hypotheken en bosbouw. En in aanloop naar de volgende versie beoordelen we wat we hebben bereikt en waar we nog een tandje kunnen bijschakelen.

Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur: “We liggen met onze beleggingen in aandelen voor op schema. Daar zijn we trots op. Maar we zijn er nog niet. We kijken scherp naar wat we al doen en wat er nog meer mogelijk is. Dat verwachten onze deelnemers en werkgevers ook van ons. Want hoe schoner en stabieler de wereld, hoe groter de kans op een goed pensioen voor de mensen nu en de generaties na ons.”

Lees het klimaatplan

Benieuwd naar ons aangescherpte klimaatplan? Je vindt het op onze pagina over beleggen.